קצת על הקורס
מהפכה זו מזמנת למעצבים תעשייתים אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות לעיצוב מוצרים ומאפשרת להגדיר כמעט מחדש את יחסי הגומלין בין האדם למכונות החכמות סביבו.
המעצב של המחר ירתום את הטכנולוגיות והאמצעים האלו במטרה לפתח מוצרים חדשניים יעילים ונכונים יותר העונים על צרכים אמיתיים של המשתמשים המשתנים.
כיום ישנם מוצרים רבים המשתמשים באינטליגנציה מלאכותית המסוגלים להבין, לראות ולשמוע את הסביבה ובכך לסייע למשתמשים, לדוגמא, מוצרים המתקשרים ומסייעים לגיל השלישי ומשמשים כבני שיח, מוצרים המשמשים כמאבטחים בכניסה לבתי עסק ומשרדים, מוצרים שמסוגלים להכין מטלות בתחום המטבח לרבות הכנת אוכל, בנין מגורים בדובאי שבו כל קומה יכולה להסתובב באופן עצמאי ולשנות את כיווני האור, וכד'...
במשך הסמסטר הסטודנטים משנה ג', חקרו את התחום מכיוונים שונים וגיבשו קונספטים מקוריים וחדשניים המשלבים טכנולוגיות של רובוטיקה ובינה מלאכותית.
הקצב המסחרר שבו טכנולוגיות הבינה המלאכותית והרובוטיקה מתפתחות, כבר הביאו את תחילת המהפכה אל סף דלתה של האנושות. הרובוטים מעורבים יותר ויותר בחיי היומיום שלנו ועובדים בשיתוף עם המשתמשים ליצירת עבודה מהירה ויעילה יותר ולשיפור החיים.
“בני אדם לא נועדו לבלות יותר משעתיים בבהייה במסכים או בגיליונות אקסל. בני האדם הם הכי טובים בלהיות אנושיים. בינה מלאכותית תעשה את השאר”.
(ג’ים סטולזה, מייסד שותף של aigency)
יחד עם היתרונות הרבים שמאפשרות הטכנולוגיות הללו, אי אפשר שלא להתייחס לחששות הכבדים בנוגע להשתלטות ולהתערבות של "המכונות" החכמות על האנושות.
בספרו "הסינגולריות מתקרבת" כותב ריי קורצוויל, "המיזוג בין היכולות האנושיות המוגבלות לבין היכולות האינסופיות של כוח המיחשוב, נקרא סינגולריות".
האפשרויות של רובוטים בעלי בינה מלאכותית המסייעים ומשפרים את חיי בני האדם הן הזדמנות מעניינת ומיוחדת העומדת בפנינו, ומאפשרת לנו להגדיר מחדש את היחסים שבין המשתמש למכונה.