...
מנחה: יפעת קינן
לכל אחד מאיתנו יש מיקרוביום– קהילת חיידקים שחיה במעיים שונה מאדם לאדם, כמעט כמו טביעת אצבע. מחקרים מצאו שדווקא התזונה היא זו שמעצבת את המיקרוביום שלנו יותר מכל גורם אחר. נמצא גם שמזונות מסוימים יכולים להפחית את הסיכון לדמנציה בעד 53%. כאשר המיקרוביום מאוזן, החיידקים מייצרים חומרים שמגנים על תאי המוח ותורמים לשמירה על הזיכרון. לעומת זאת, חוסר איזון מעלה את רמת הדלקתיות בגוף ואת הסיכון להתפתחות המחלה.
מתוך הצורך של בני משפחה עם רקע לדמנציה ומתוך ההבנה שתזונה היא הצעד הפשוט והמשמעותי ביותר לשיפור הפעילות המוחית, נוצר MIND.
כחלק מהרצון האנושי להגן על עצמנו ועל יקירינו אנו מחפשים דרכים להבין, להיערך ולמנוע איומים בריאותיים, במיוחד כשהם נוגעים למה שיקר לנו באמת- הזיכרון, הזהות, והשליטה על חיינו.
על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, נכון לשנת 2023, למעלה מ-55 מיליון בני אדם ברחבי העולם סובלים מדמנציה. מספר זה צפוי לגדול באופן דרמטי עד שנת 2050 עקב העלייה בתוחלת החיים. מבחינה סטטיסטית, 6 מתוך 10 אנשים שאובחנו עם דמנציה לפני גיל 65, דיווחו על היסטוריה משפחתית.
בשנים האחרונות התגלה קשר ישיר בין המעיים למוח דרך מה שנקרא “ציר המעי–מוח”. מתברר שמה שאנחנו אוכלים משפיע לא רק על הגוף אלא גם על הזיכרון, הריכוז ואפילו על הסיכון לפתח דמנציה בעתיד.
MIND הוא שירות מניעתי המשלב בדיקת מיקרוביום ביתית ואפליקציה תומכת, המעניקה גם מענה בריאותי דרך המלצות תזונה מותאמת אישית וגם מענה רגשי דרך מידע נגיש, בדיקה קוגניטיבית וקהילה תומכת להגברת תחושת הביטחון והשליטה על העתיד


“המזון שאנו אוכלים יכול להיות התרופה
אן ויגמור
הבטוחה והיעילה ביותר או הרעל האיטי ביותר שיש“