} Skip to the content
Menu
סימולטור למקצועות הרפואה המשלב ויזואליות ומוחשיות.

...

מנחה: יורם פוני

BELLATRIX MED היא חברה העוסקת בסימולציות רפואיות ומשלבת שימוש במציאות רבודה ובמכשור מתקדם שמעניק תחושת התנגדות ומדמה סימולציות בצורה הקרובה ביותר למקור. עם הטכנולוגיה המתקדמת של BELLATRIX ניתן יהיה לצמצם באופן משמעותי את השימוש בגופות לצרכי מחקר ואף להעניק חוויה מלמדת ומעשירה יותר עבור המשתמש!

כבר בתחילת הכשרתם האקדמית, נחשפים סטודנטים לרפואה לקורס אנטומיה, בו הם לומדים את המורכבות והמבנה של גוף האדם באמצעות מצגות, שיעורים וחדר דיסקציות (חדר גופות). שיטת לימוד זו נחשבת מיושנת, ומקורה עוד בתקופת הרנסנס. עולם הרפואה המודרני עושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו מציאות מדומה/משולבת, רובוטים ומדפסות תלת-ממד. חשיפת הסטודנטים לגופות עלולה לגרום ללחץ, חרדה, קשיים דתיים ומורכבויות אתיות.

לימודי האנטומיה הם חלק מאוד חשוב בהכשרה למקצועות הרפואה. ישנה חשיבות רבה ללמוד את הגוף ואת השכבתיות בצורה הכי אוטנטית שיש מגוף האדם עצמו. החשיבות בלמידה דרך גוף האדם מלמדת אותנו המון על המורכבות של בני האדם וכיצד למעשה הגוף עובד. בלימודי האנטומיה סטודנטים נחשפים לראשונה למבנה הגוף במצגות, סרטונים, ספרי לימוד וכן בחדר דיסקציות שהוא החלק העיקרי ביותר של הקורס. במהלך השיעור בחדר דיסקציות הסטודנטים מתחלקים לקבוצות ומקבלים את ה"מטופל" הראשון שלהם"

ד''ר אלון מרצה ללימודי אנטומיה

 

 

ניכוס הטכנולוגיות השונות אשר קיימות בשוק הוביל את פריצת הדרך ופיצוח הפתרון לפרויקט. שימוש במשקפי מציאות רבודה (ogmented reality) שילוב של המציאות הקיימת והוספה של אלמנטים ויזואלים עליה. מכשיר התנגדות (haptic device) - זוהי טכנולגיה חדשה יחסית בשוק אשר פותחה במקור לשחקני גיימניג במטרה להעניק להם תחושה פיזית דומה למה שהם חווים במשחק. המכשיר מחובר באמצעות זרוע רובוטית למערכת מנועים שיודעים להפיק תחושת רטט והתנגדות בהתאם למה שהמשתמש עושה. ישנו שימוש בטכנולוגיה זו כבר בעולמות הרפואה לצורך תרגול של רופאים לקראת פרוצדורה כירוגית אשר מתרגלים את הפרוצדורה על מסך מחשב.

“אני חושבת שלהטמיע את הטכנולוגיות שקיימות בעולמנו דווקא בקרב הרופאים לעתיד (הסטודנטים) יכול לעודד אותם לשימוש בטכנולוגיה בעתיד”

מתוך המחקר שערכתי הבנתי שכלי העבודה העיקריים שבהם משתמשים הסטודנטים בחדר דיסקציות מתפלג לשלוש משפחות עיקריות אשר מיצגות את אופן השימוש בכלי

1. כלי הגזירה - סוגים וגדלים שונים של מספריים ומפסקים.

2.כלי צביטה - סוגים גדלים וזוויות שונות בפינצטות.

3. כלי אחיזה - זוהי משפחה שמאגדת בתוכה את כל הכלים אשר אופן השימוש בהם מתבצע במנח קבוע סקלפל, מסורית ודוקרנים למינהם. המולטיטול שפיתחתי מכיל בתוכו את שלושת המשפחות ובאמצעות מחווה פיזית פשוטה המכשיר ידע לשנות את הפונקציה לפי הצורך.

"בעתיד הרחוק נוכל לראות רופאים, סטאז'רים וסטודנטים משתמשים במערכת מסוג זה הטכנולוגיה כבר קיימת זה"

מסך לממשק הוירטואלי מאפשר לבחור את המערכת שעליה הסטודנט ירצה לתרגל (מערכת העיכול,שריר שלד, הלב) ואת הפציינט עליו הוא ירצה לתרגל לפי גיל,מין,משקל ועוד. הסטודנט יוכל גם לקבל ליווי צמוד מאחד המרצים באופן וירטואלי לחלוטין!כל הפציינטים אשר נמצאים בממשק הינם אנשים אמיתיים אשר תרמו את סריקות גופם למחקר

אילון תמם

קצת עליי

אילון תמם

בעיניי, עיצוב הוא כלי לשיפור העולם, על ידי שדרוג הנוחות, היעילות, הקיימות ואיכות החיים הכללית. אני אדם סקרן ואוהב ללמוד ולחקור תחומים חדשים, תמיד מחפש אתגרים חדשים להתפתח בהם. אני שואף להשתמש בעיצוב ככלי להשפעה חיובית על העולם.

גם אתם מתעניינים בעיצוב תעשייתי?

בואו ללמוד אצלנו בהדסה!

עולם במגמת שינוי מואצת, מציב אתגרים ומזמן הזדמנויות רבות ומרתקות, עבור אנשים, חברה ובעלי חיים.
אמפטיה, רגישות, קשב לאחר ורצון לחקור, להבין וליישם הם מוקד העשייה אצלנו בחוג.
אנו משתמשים במגוון הכישורים כדי לעזור ולחתור לשינוי. בואו ללמוד איתנו.