...
מנחה: עטר ברוש
פרויקט המערכת לזיהוי וטיפול ראשוני: במענה לצורך זה, ולאחר מחקר מעמיק, יצרתי מערכת המספקת "עזרה ראשונה" ללוחם בעודו נמצא בשטח. המערכת מנטרת ומזהה תחושות כמו לחץ, חרדה ופחד באמצעות הבעות פנים ושינויים בשרירי הפנים. המידע המנוטר מועבר לדמות רפואית שיכולה לזהות מי מהלוחמים זקוק לטיפול מיידי. פתרון טכנולוגי: Pause היא מערכת שכוללת פתרון לטיפול בשטח באמצעים טכנולוגיים המשלבים סאונד ווידאו המתבססים על שיטת טיפול פסיכולוגית הידוע כמועילה הנקראת EMDR. כך ניתן לסייע ברגעים הראשונים, להבין מי זקוק לטיפול ראשוני מיידי ולהעביר את הנתונים לגורמים רפואיים להמשך טיפול מהיר, יעיל ומלא בלוחם.
הקשר והמציאות: פוסט טראומה, המכונה "הלם קרב" במסגרת הצבאית, הפך למושג משמעותי בעשורים האחרונים. מאז מלחמת יום הכיפורים, בה נוספו נפגעים רבים, המדינה לא הצליחה להתמודד עם הטיפול בנפגעי הנפש בצורה מספקת. אירועי השביעי באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיהם יצרו כאוס במדינה, החל מהחטופים, הנרצחים, הלחימה האינטנסיבית, כיבוש קיבוצים וישובים, ועד לעלייה בהלומי הקרב - "הפצועים השקופים". הפצועים השקופים: "הפצועים השקופים" הם אלו שפגיעתם אינה נראית לעין, אך נפשם נפגעה קשה. במהלך התקופה הראשונית של המלחמה, חשבתי רבות עליהם, על הכמות ההולכת וגדלה של הנפגעים, ועל המחסור במטפלים המסוגלים לתת את הטיפול הראוי.
הפרעת דחק פוסט-טראומטית, או PTSD מופיעה בעקבות אירוע טראומטי בו האדם נחשף או שהיה עד, לאירוע/ים הקשור/ים במוות או איום במוות, פציעה חמורה או איום לפגיעה בשלמות גופו או גופם של אחרים ובתגובה לכך עולה פחד ממוות, חוסר אונים או אימה קיצונית.
קיימת אפשרות עם סבירות גבוהה מאוד להפוך טיפול EMDR מפיזי לטכנולוגי יש כיום אפילו מצבים בהם הטיפול נעשה בשיחת זום"
מעיין קב"נית במילואים