} Skip to the content
Menu
הגברת הביטחון התזונתי על ידי העברת הכוח לקהילה אורבנית.

...

מנחה: לירון פרץ

האירועים של ה-7 באוקטובר, ממחישים לנו כמה חשוב שייצור האוכל והחשמל יהיה מבוזר, ולא ישען בלעדית על תחנות כח גדולות ופגיעות. כעת, אולי יותר מתמיד, אנו עדים לנחיצות של ביסוס הביטחון התזונתי בארץ, בד בבד עם אתגרים גלובליים הגורמים למשבר תזונתי גם בשאר רחבי העולם. Metro Poly מציע פתרון למחסור בתוצרת חקלאית טרייה באיזורים אורבניים, על ידי שימוש במערכות הידרופוניות המותקנות על גגות בנייני מגורים משותפים בעיר, אשר יופעלו באמצעות תשתית של אנרגיה מתחדשת. הגגות הלא מנוצלים, יהפכו לגינות חקלאיות ירוקות ומטופחות. הפרויקט מגיב למציאות המשתנה והמאתגרת בארץ ובעולם, ומציע תפיסה חדשה לגבי צריכה של תוצרת חקלאית, תוך יצירת קהילה שיתופית, מיזעור של צריכת יתר ובזבוז מזון, תוך הוזלת עלויות של מזון בריא וחיוני.

האנושות תמיד נמצאת מילימטר מקטסטרופה בכל מה שקשור באוכל"

פרופסור נמרוד לוז, גיאוגרף תרבותי החוקר היבטים של אוכל

אספקת המזון תצטרך לגדול בכ-77% כדי להאכיל 16 מיליון איש

המערכת שואפת למנוע אי ביטחון תזונתי בעתיד ומיועדת לספק פתרון חכם וירוק לגידול מזון במרחבים עירוניים, תוך ניצול שטחים לא מנוצלים ויצירת מקור מזון מקומי וטרי.

המערכת משלבת אנרגיה סולארית מה שמאפשר חיסכון באנרגיה והפחתת עלויות תפעול. העיצוב הוורטיקלי שלה מאפשר ניצול מיטבי של שטח הגג ומאפשר גידול של יותר צמחים בשטח קטן. בנוסף, השימוש בחלקים שקופים מגביר את כניסת הקרינה לצמחים ומשפר את הפותוסינתזה. כל זאת תוך שימוש בחומרים עמידים וקלים לתחזוקה, המבטיחים מערכת אמינה ובת קיימא.

המערכת מיועדת להתקנה על גגות של בניינים משותפים באזורים עירוניים. הבחירה במיקום זה נובעת מהצורך לנצל שטחים בלתי מנוצלים בערים ולספק פתרון חכם וירוק לגידול מזון. גגות הבניינים המשותפים מציעים שטח גדול וזמין, המאפשר התקנת מערכת הידרופונית שמספקת תוצרת טרייה לדיירי הבניין. בנוסף, התקנת המערכת על גגות מנצלת את החשיפה המירבית לשמש, מה שמאפשר את הפעלת המערכת באמצעות אנרגיה סולארית ומפחית את עלויות התפעול והאנרגיה.

תכירו את נעם (בלי ו')

חשוב שיצור החשמל והאוכל יהיה מבוזר, ולא מבוסס רק על תחנות כח גדולות ופגיעות"

עמית חזות - מנהל פרויקטים בחברת 'אנרגיה ירוקה'

קהילה בריאה וחזקה תלויה באופן ישיר במזון שהיא צורכת ואוכלת”

אסף יוז, מעצב ובעל המותג 'גינתו', חוקר תהליכי פיתוח של חקלאות עתידנית

אני מקדיש לטיפול המערכות שלי כרבע שעה בשבוע סה”כ”

יובל הידרופוניקה מתקין מערכות הידרופוניות

החזון

הוא להתפתח בתחום החדשנות והטכנולוגיה באמצעות מערכות בקרה מתקדמות, וליצור שיתופי פעולה בפרויקטים עירוניים לשדרוג התשתיות הקיימות. אני שואפת לפתח קהילות עירוניות עצמאיות מבחינה תזונתית ולחזק את הביטחון התזונתי באמצעות פתרונות חדשניים וברי קיימא.

הפרויקט לא רק מציע פתרון ירוק ונבון לגידול מזון בעיר, אלא גם מוכיח שאפשר להפוך גגות בעיר לגינות חקלאיות מניבות.
רוני פדידה

קצת עליי

רוני פדידה

אני תמיד שואפת לחפש פתרונות חדשניים, בני קיימא ונגישים, המשפרים את איכות החיים של אנשים בכל רחבי העולם. המטרה שלי היא לשלב עיצוב אינטואיטיבי וידידותי למשתמש עם גישה סביבתית וחברתית, מתוך הבנה שכל פרט קטן יכול לעשות שינוי גדול בחייהם של רבים. כמעצבת אני אוהבת ללמוד, להתפתח ולאתגר את עצמי. יש לי חיבה גדולה מאוד לעיצוב המשלב טכנולוגיה ומתמקד בעתיד ובהווה.

גם אתם מתעניינים בעיצוב תעשייתי?

בואו ללמוד אצלנו בהדסה!

עולם במגמת שינוי מואצת, מציב אתגרים ומזמן הזדמנויות רבות ומרתקות, עבור אנשים, חברה ובעלי חיים.
אמפטיה, רגישות, קשב לאחר ורצון לחקור, להבין וליישם הם מוקד העשייה אצלנו בחוג.
אנו משתמשים במגוון הכישורים כדי לעזור ולחתור לשינוי. בואו ללמוד איתנו.