} Skip to the content
כלי טיפולי אישי לחולי דמנציה

...

מנחה: פרופ' קני סגל

מערכת ממנטו מציעה גישה חדשנית לטיפול במחלה בשלב מוקדם - מערכת המאפשרת ביצוע של איסוף ותיעוד מקיף של הזכרונות המשמעותיים מעברו של המטופל, שיש להם גם ערך היסטורי ומשפחתי בפני עצמם. ובנוסף תיעוד של החפצים החשובים.
המידע שנאסף מאפשר למשפחה להכיר טוב יותר את המטופל, גם לאחר שמצבו מתדרדר. ולהשתמש במידע שנאסף, על מנת ליצור בעזרת ממשק חכם משחקי תרגול קוגניטיביים, המבוססים על הזכרונות שהמטופל הזין בתוך האפליקציה, ברמות קושי שונות.

החזון של ממנטו הוא להוות כלי טיפולי המחזק את הקשר בין המטופל לבני המשפחה ולקדם את ההתייחסות למטופל כאל אדם שלם ולא רק כחולה.

מחלת האלצהיימר, הגורמת לדעיכה קוגניטיבית ומוות איטי ומתמשך של תאי המוח, היא סוג הדמנציה הנפוץ ביותר. עד כה פותחו ונעשו ניסויים על תרופות רבות אך אף אחת עד כה לא הוכחה כיעילה. המחלה פוגעת במספר רב של קשישים, אך לא רק, ונחשבת ממש למגפה.
ההתייחסות למחלה כאל מחלת שכחה איננה מדויקת. התסמינים הנפוצים יותר, בעיקר בתחילת המחלה הם בלבול, אשר נובע דיסאוריינטציה ב3 מימדים חשובים: זמן, מרחב ויחסים חברתיים. הם מתבטאים בפגיעה בזיכרון אפיזודי, שהוא הזיכרון לטווח הרחוק. זיכרון זה מאוחסן באזור במוח הנקרא היפוקמפוס.
עד כה התרגול הקוגנטיבי שהוצע כתרפיה למחלה לא התמקד באימון אזור זה - כלומר תרגול הזיכרון לטווח ארוך הפרטי של המטופל.

הזכרונות הם גן העדן היחיד שאי אפשר לגרשנו מתוכו

ז'אן פול ריכטר

האפליקציה

אפליקציה המיועדת לעבודה משותפת של המטופל יחד עם בני המשפחה. מאפשרת להכניס לתוכה מידע לגבי החפצים המשמעותיים של המטופל ואת הזכרונות החשובים מחייו. האפליקציה יוצרת קטלוג דיגיטלי שאפשר לגשת אליו בכל עת, גם לאחר פטירת המטופל.
בנוסף לכך, ממשק תרגול קוגנטיבי מאפשר לבנות משחקי אימון המבוססים על הזכרונות האוטוביוגרפיים של המטופל המתרגלים את האזורים הרלוונטיים במוח ומעודדים מוטיבציה להשתתף בטיפול.

חוברת הדרכה

חוברת הדרכה המיועדת למטופל ובני המשפחה המסבירה את הרציונל של הכלי הטיפולי. בחוברת מוסברת בפירוט כיצד המחלה משפיעה על המוח ועל איזה איזור בפרט, וכיצד העבודה עם האפליקציה מאפשרת לשמר את הזכרונות ולתרגל אותם. בנוסף מוסברת החשיבות של העבודה עם המטופל בשלב מוקדם של האבחון כאשר הזיכרונות עדיין יציבים יחסית.

Nofar Laor

קצת עלי

נופר לאור

מעצבת מוצר וחווית משתמש. מאמינה שההשקעה במחקר ופיתוח מעמיקים ניכרים בתוצאה הסופית ומקפידה לשים על כך דגש. מתעניינת בתפר שבין מחקר אקדמי לעיצוב.

laornofar@gmail.com

גם אתם מתעניינים בעיצוב תעשייתי?

בואו ללמוד אצלנו בהדסה!

עתידנות, טכנולוגיה, לייפסטייל, ילדים, קשישים, צבים וכלבים - כל אלו ועוד מקבלים התייחסות בפרוייקטי הגמר של החוג לעיצוב תעשייתי מכליל.עתידנות, טכנולוגיה, לייפסטייל, ילדים, קשישים, צבים וכלבים - כל אלו ועוד מקבלים התייחסות בפרוייקטי הגמר של החוג לעיצוב תעשייתי מכלי