Skip to the content
Menu

מחקר עיצוב בשיטת design probes שבוחן אכילה לא מודעת אצל הורים לילדים בגילאי 2-12

...

מנחה: גלית שבו

בכך הפרויקט איפשר לבחון את התחושות המתעוררות בקשר לאכילה האוטומטית המתלווה להכנת אוכל או לפינוי הצלחות אחרי הארוחה ולייצר דיאלוג בין האכילה האוטומטית לבין האכילה המודעת.
המשתתפים במחקר הצביעו על ההרגלים שלהם ואלה הובילו אותי לפיתוח של הכלים, אשר חזרו אליהם לשימוש נוסף, שבחן את יעילותם ואם אכן הם מצליחים להעלות מודעות ולשנות הרגלים.

המחקר מציף את העובדה שאנשים רבים אינם מודעים למידת השליטה או חוסר השליטה בהרגלי האכילה שלהם ועצם השימוש בכלים ייעודיים יכול לאפשר להם להכיר בהרגלים אלה, תוך נטרול תחושות אשמה או בושה, המתקשרים בדרך כלל לשיח של עולם הדיאטות.

בקרב הורים לילדים צעירים יש לעיתים קרובות חוסר מודעות לגבי הרגלי האכילה של עצמם.
התופעה בה התמקדתי מתרחשת בעיקר סביב הכנת הארוחות ופינוי השאריות.
הפרויקט בחן את התופעה בעזרת כלי מחקר עיצוב שונים: יצירת פרוטוטייפים וחלוקתם למשתתפי הפרויקט, שאלוני משתמשים, שיתוף פעולה (co.design) עם הילדים ומחקר משתמשים פעיל. כל אלה בדקו האם בעזרת כלים ייעודיים ניתן ליצור רגע של מודעות והתבוננות על פעולות האכילה האוטומטיות.

שלב ראשון

פיתוח כלים במטרה לייצר חווית אכילה מודעת תוך בחינה בהיבטים שונים

היבט כמותי
היבט טקסי
היבט משחקי

"לא לנשנש שניצלים של הילדים"

"לאכול משהו קטן כדי לא להיות רעבה?"

"שמישהו אחר יכין ויפנה מהשולחן"

"לא לאכול את שאריות הפסטה הלא טעימה שהבן שלי משאיר"

שלב שלישי

פיתוח ריטואל אכילה

להצפה של ההרגלים הקיימים ולגיטימציה לאכילה בעזרת שינוי וויזואלי של המרכיבים

שלב רביעי

דיווח יומי של ההורים

מה הם אכלו מתי הם אכלו ומה הם הרגישו לגבי זה תוך גיוס הילדים שתיעדו את פעילות ההורים במטבח

שלב חמישי

ערכת הכלים

בעקבות מיפוי וזיהוי דפוסי אכילה קולקטיביים נוצרה ערכת כלים שתפקידה לתווך
בין האכילה האוטומטית לאכילה הקשובה.
כל זאת, על ידי שימוש בעקרונות של השהייה ושיבוש הפעולה האוטומטית.
הערכת נותנת מענה לשלושה הרגלים מייצגים:
- אכילת ירקות במהלך הכנת סלט
- אכילת שאריות מסיר
- אכילת שארית מכפית או סכין

אולי ההרגל לא ישתנה כי תמיד תשאר פסטה, אבל זה הפך לארוחה קטנה וממוסדת

עכשיו עם הקרקר אני יכול להכין לעצמי מיני סלט

השימוש עורר אצלי תחושת סיפוק של פינוק קטן, הופך את ניקוי השאריות לגיון באוכל

שלב שישי

הטמעה

לאחר שהמשתמשים דיווחו על ההתנסות הפונקציונלית - הכלים עברו אדפטציה באופן המשלב אותם כחלק אינטגרלי מכלי המטבח הקיימים
על מנת שיהיו נגישים ויאפשרו התנסות חופשית וטבעית

Elia Grundland

קצת עלי

אליה גרונדלנד

אוכל מעניין אותי, מרתק אותי ..
אני אוהבת לאכול, אני מתעניינת באוכל:
אוכל פשוט -אוכל מורכב, אוכל כבילוי-אוכל כדרך חיים..
השאיפה שלי היא לאפשר לאנשים לחוות אוכל בצורה שונה מאיך שעולם הדיאטות והסופרים מכתיב לנו כיום.
אין בכוונתי למצוא את הכלי האולטימטיבי לדרך אכילה אולטימטיבית- אלא רק לנסות לייצר מודעות וקשר ישיר בין כל אדם לאוכל שלו ולפתח חוויות אכילה שיספקו הנאה, רגש,פריקת כעס
וכל הסיבות שבגללן אנחנו בעצם אוכלים.
אני מאמינה שזה לא משנה מה אנחנו אוכלים,
זה משנה איך אנחנו אוכלים.

גם אתם מתעניינים בעיצוב תעשייתי?

בואו ללמוד אצלנו בהדסה!

עתידנות, טכנולוגיה, לייפסטייל, ילדים, קשישים, צבים וכלבים - כל אלו ועוד מקבלים התייחסות בפרוייקטי הגמר של החוג לעיצוב תעשייתי מכליל.עתידנות, טכנולוגיה, לייפסטייל, ילדים, קשישים, צבים וכלבים - כל אלו ועוד מקבלים התייחסות בפרוייקטי הגמר של החוג לעיצוב תעשייתי מכלי