...
מנחה: גלית שבו
הבעיה
המחקר העלה שאופי הנגינה של גיטריסטים יוצר אחוזים גבוהים של פציעות בעיקר כתוצאה מעומס יתר על שרירי הגוף אשר מופעלים בזמן הנגינה, ובנוסף שימוש לא נכון בכלי וחוסר תמיכה מהצד (מורה שיודע להנחות נגינה נכונה).
בדיקות מודלים וסקיצות
בתחילת הפרויקט היו מודלים מאוד שמרניים ולאחר ההבנה של טווחי התנועה של הנגנים הגיע הרעיון להמיר את הגיטרה לכלי דיגיטלי. המודל הראשון מתוך התהליך היה למקם את הצוואר של הגיטרה על ציר כדי לתת לנגנים מגוון מנחים שיוכלו לנגן בהם. היה חשוב להישאר עם תחושה טקטילית של גיטרה רגילה כך שהנגנים יוכלו לנגן על הכלי בצורה טבעית המוכרה להם, לכן היו לא מעט מודלים בשיתוף עם נגנים כדי שנוכל לדייק את הדמוי סריגים ומיתרים.
העיצוב הסופי
בעקבות הצוואר המכופף, גוף הגיטרה מעוצב בעיצוב שמרני, כדי להקל על החשיפה החדשנית עבור הנגנים, משהו שלעולם לא היה עד עכשיו.
פרטים טכניים
לאורך הצוואר מוטמנים סנסורי לחץ שאיתם מפיקים צלילים דיגיטליים. באזור הפריטה יש דמוי מיתרים שבתוכם יש מתגי VELOCITY שמטרתם לקלוט את עוצמת ההקשה של הפריטה - פריטה חזקה תפיק צליל יותר חזק. בהמשך למיתרים המדומים יש סנסורי לחץ שאיתם הנגן יכול לעצור את הצליל הדיגיטלי בדומה לגיטרה רגילה. גוף הגיטרה עשויה מקרבון פייבר שפיתחו חברת LAVA MUSIC במיוחד לגיטרות. הצוואר בנוי ממספר חוליות ומופעל על-ידי 2 מנועי Worm Gear. המנועים מושכים ומרפים מוטות בלב הצוואר ששולט ברמת הכיוונון. המנועים מקבעים את עצמם ברגע שיפסק זרם החשמל וכך גם מקבע את הצוואר.
האפליקציה
בנוסף לפיתוח של גוף הגיטרה פיתחתי אפליקציה שלאורך הנגינה עוקבת אחרי מספר פרמטרים כמו לחץ, קצב, אוריינטציה של הגוף ועוד. בסוף הנגינה האפליקציה תציג אנליזות וויזואליות בדומה לאפליקציות כושר וריצה. האנליזות חושפות לנגן הרגלים לא בריאים שיכולים להתפתח עם הזמן והנגן יוכל לשפר את אופן הנגינה בפעמים הבאות.