קצת על הקורס
הקורס מתמקד ביחסי הגומלין אדם- מוצר- סביבה, ומבוסס על הרעיון לפיו מוגבלות אינה נקבעת רק עפ"י מצב פיזי, אלא היא בחלקה תוצאה של מדיניות חברתית. בקורס זה נחשפו הסטודנטים.ות לעקרונות התפיסה המכלילה והשתמשו במאפייניה לפתרון בעיות דרך עיצוב.
טל ארבל
מארז למשחת עיניים
משחת עיניים המאפשרת שימוש עצמאי, מנעימה את חווית המשתמש, מאפשרת מדידה מדוייקת של כמות המשחה ושימוש נוח למתקשים במוטוריקה עדינה.
זיו ברלב
כלי עיסוי
כלי עיסוי מקצועיים שמונגשים למעסה המקצועי ע"י מחקר ארגונומי והרחבת אזורי האחיזה ובכך מאפשרים לו לעבוד בצורה מקצועית ומפחיתים עומס מהכוח הנדרש. אותם כלים עברו מהלך נוסף של אפיון אזורי האחיזה על ידי סימון אזורי האחיזה בפאטרן חד ושונה מהצורה הטבעית יותר ובכך מושך את העין לאחוז בו. הכלים מגיעים עם מפת הכוונה לאזורי עבודה על הגוף, המפה מאופיינת עם אותם צבעים שעל הכלים ובכך מאפשרת לא רק לבעלי מקצוע לעבוד עם הכלים, היא מייצרת התאמה בין הכלי לאזור הנכון על הגוף.
אביגיל בן חמו
צנצנת דבש honey drip
כלי לדבש עם תחתית מעוגלת היושב על מעמד שמאפשר לו הטייה של הדבש עם התקדמות לקיחת הדבש. המכסה מאפשר פתיחה קלה בעזרת מנוף וסגירה חוזרת ואטומה, מונע נזילת דבש בעת השימוש.
תם בן חמו ורוני פדידה
מגש אוכל יפני מונגש לאנשים עם OCD ולקויות ראייה
מגש אוכל יפני מעץ בוק בעיצוב מינימליסטי הלקוח מתרבות יפן. המגש מונגש לאנשים עם לקויות ראייה בכך שלכל כלי יש שקע ייעודי ומותאם צורנית, כלומר לכל כלי שקע התואם לצורה הספציפית שלו (כלי בצורת חצי עיגול=שקע בצורת חצי עיגול). המגש מונגש גם כן לאנשים החיים עם OCD אשר חווית האכילה היומיומית הינה אתגר בפני עצמו, רצינו להנגיש ולהקל על אותם אנשים בכך שלכל כלי יש מקום (שקע) המיועד לו, שוליים בצבעי היסוד לפי צורה (לדוגמא: צורה עגולה = שול אדום). שולחן אוכל יפני מסורתי הינו נמוך והאכילה בשולחן זה מצריכה התכופפות לכלי האוכל, דבר המקשה על משך זמן האכילה בצורה נוחה וארגונומית. למגש סדר קבוע אשר נועד למנוע "בלאגן בעיניים" ולאחר סיום מנה, המגש יפונה וניתן יהיה להגביהה את המגש אוכל הבא על ידי טבעת עץ ואזורי אחיזה נוחים.
נועם גולני
אריזה לפסטה
אריזות חדשות לפסטה המונגשות הן מבחינה ויזואלית והן מבחינה טקטילית למוגבלי ראייה ולבעלי יד אחת.
האריזה החדשה מספקת מידע טקטילי אודות – סוג הפסטה (רגיל, קמח מלא, ללא גלוטן..), צורתה (ספגטי, פטוצ'יני...), הכוונה למקומות פתיחה ומידע על אלרגנים.
במסגרת הפרויקט פותחה שפה חדשה של אייקונים ויזואלים וטקטיליים של ששת קבוצות האלרגנים הגדולים והנפוצים ביותר – לקטוז, גלוטן, דגים וסרטנים, בוטנים ואגוזים, סויה וביצים.
האריזה עצמה בנויה כך שניתן לפתוח אותה עם יד אחת בשני אופנים – אחת שתספק חצי מהתכולה והשנייה את כולה. הקונפיגורציה הזו נועדה לתת מענה למקרים בהם יש לאחסן חלק מתכולת הפסטה לאחר הפתיחה.
כל אחד מהמענים הללו מוצע כפתרון לכשלים שזוהו במהלך המחקר של אריזות הפסטה הקיימות בשוק.
רננה קליין
מלחיה
מלחיה הכוללת שימושים שונים במלח המקובלים בתרבויות שונות. המלחייה משמשת לפני הכל ככלי שולחן בעל ערך אסתטי, ומתאימה לזריה של מלח בעזרת האצבעות, טבילת לחם, וגם זריה רגילה באמצעות חורים בכלי. בנוסף, נכללו במלחיה אלמנטים נוספים שנועדו להקל על השימוש בה, כגון פתח רחב למילוי המלח ומקום מובנה לסופגי לחות.
גל פלד
משאף אבקה לחולי ריאות
שיפור חווית המשתמש במשאף אבקה, תוך הכללת חולי ריאות כרוניים, התייחסות לפרמטרים קיימים והכנסת פונקציות נוספות.
שני סיאלום
שש בש מונגש לעוורים
משחק שש בש מונגש לעיוורים וכבדי ראייה, בשימוש קונטרסט צבעים של שחור ולבן על מנת לתת הפרדת צבע ברורה לעיוורים, שימוש במגרעות בלוח עצמו על מנת להפריד בין שורה לשורה, שינוי בפונקצית הסוגרים באמצעות סוגרים גדולים המקלים על אופצית הפתיחה והסגירה של המשחק. בנוסף היה לי חשוב לשמר את רעש הקשת הקוביות אך באופן מונגש לעיוורים לכן יצרתי קופסא שבתוכה משקשקים את הקוביות וכך הקוביות לא מתפזרות בלוח, וגם בקוביות יש תבליטים על מנת שיוכלו להבין את המספר שיצא. כאשר החיילים נשרפים על מנת שלא ייפלו ויעלמו השתמשתי במגנט סביב כל המסגרת.
גבי טורצקי
מד סטורציה מעוצב לילדים
מד סטורציה מעוצב לילדים לניטור רמת החמצן והדופק בגוף.
הצמיד בצורת שעון, ידידותי לילד ובעל שתי אופציות מדידה שונות בהתאם לנתונים הרפואיים (מפרק כף היד והאצבע לדיוק רב יותר). בנוסף הערכה כוללת גם צמיד- שעון למבוגר לצורך מעקב ולהפחתת לחץ ודאגה.
השעון מעוצב בניסיון לשנות את החוויה הרפואית היום יומית, לחוויה חיובית יותר. אחת הדרכים להשגת מטרה זו היא על ידי יצור מחמד שמופיע בשעון. במהלך היום הילד צריך לטפל בו בעזרת לחצן בשעון ובכך הוא הופך ממטופל למטפל ורוכש אחריות ומסוגלות.
גם אתם מתעניינים בעיצוב תעשייתי?
בואו ללמוד אצלנו בהדסה!
עולם במגמת שינוי מואצת, מציב אתגרים ומזמן הזדמנויות רבות ומרתקות, עבור אנשים, חברה ובעלי חיים.
אמפטיה, רגישות, קשב לאחר ורצון לחקור, להבין וליישם הם מוקד העשייה אצלנו בחוג.
אנו משתמשים במגוון הכישורים כדי לעזור ולחתור לשינוי. בואו ללמוד איתנו.